Kávézó

Julius Meinl kávé

Julius Meinl a bécsi kávéház kultúráját képviseli szerte a világon, és ötvözi a hagyományokat az innováció szellemével, több mint 150 éve.


Olyan kultúra, amely kiállja az idő próbáját

A bécsi kávéházak mindig nyüzsgő találkozási helyeket jelentettek a művészek és a szabad gondolkodók számára, és ez ma is folytatódik, mivel mindenféle ember olvasni, írni, dolgozni vagy egyszerűen kikapcsolódni jár egy finom kávé mellett Vászolyon!

Kávé szakértelem

Babtól a csészéig

A prémium kávé trópusi napsütéssel és vulkanikus talajjal kezdődik az Egyenlítőtől 23°É - 25°D. Betakarítás után keverés, pörkölés és csomagolás céljából szállítják. Az utazás számos kényes szakaszból áll, amelyekhez tapasztalat, készség és minőség-ellenőrzés szükséges mire ide ér a kis csodálatos falunkba

Beszerzés

Julius Meinl a zöld kávéját elsősorban a származási országból szerzi be, közvetlenül olyan kávéfőzőktől és szövetkezetektől, amelyekkel régóta fennáll a kapcsolatunk.

Európában, Amerikában és Japánban is működő nemzetközi kereskedőházaktól is beszerzi. Csapataik évtizedek óta kapcsolatban állnak kereskedőházakkal, kölcsönös bizalmon és tisztességen alapulva.


Csomagolás

A pörkölt kávé bab vagy őrölt kávé nagyon érzékeny termék. Hogy megvédjék az értékes kávékat az oxigéntől, szagtól, nedvességtől, hőtől és fénytől, Julius Meinl óvatosan becsomagolja.


A kávékat vákumcsomagolásba vagy egyirányú zacskókba zárják, hogy a levegő nem juthasson el a kávéhoz, miközben minden pörkölt gáz kiszabadulhat. Így megőrzi minőségét, miközben úton van Vászolyra.

Pörkölés

A pörkölés egy művészet, egy csöpp tudománnyal. Ez egy olyan képesség, amelynek elsajátításához több éves tapasztalatra van szükség. 

A pörkölés folyamatát Bécsben és Vicenzában is a legmodernebb gépesített technológiával folyik. A pörkölő mester mindent felügyel, hogy garantálja a pörkölés maximális minőségét... 

Kávé főzése 

Az optimális íz előállításához a babból, nemcsak egy jó pörkölésre, hanem a pontos őrlési méretre és a főzési módszerre is szükség van. A tökéletes íz elérése érdekében ügyelünk a végső elkészítési és főzési módszerre. 

Tea szakértelem

Prémium teáink eredete

A tea a világ számos régiójában nő. Egyes "egy eredetű" helyeken azonban vannak különleges teakertek, amelyek ideális klímát és körülményeket biztosítanak a kiváló minőségű teák termesztéséhez.

Természetesen Julius Meinl a világ leghíresebb teakertjeiből szerzi be teáit, hogy kiváló, magas besorolású teát tudjon hozni Önnek.

Növénytől a csészéig

A napsütéstől és a talajtól kezdve a szedésig, a tekerésig, a keverésig és még sok minden befolyásolhatja a tea minőségét. A növénytől a csészéig tartó utazás mind befolyásolja az általatok kedvelt végterméket. 

Teák gyártása

A gyártási folyamat egy összetett tevékenység, 7 lépésből áll, amelyek mindegyike nagy gondosságot igényel.

-Szedés

-Hervadás

-Gőzölés vagy erjesztés

-Szárítás

-Osztályozás/szitálás

-Köpölyözés és keverés

-Tea kóstolás

Csomagolás

A tea megfelelő csomagolása és tárolása elengedhetetlen a tea eltarthatósága, minősége és íze szempontjából. 

Tea főzés

Bár a mindennapi rutinunk része, de vajon helyesen készítjük el? 

A "schwarzer"

2022.10.04

A kicsi vagy nagy "Schwarzer", egy vagy dupla eszpresszóból áll. 7/14 gramm kávéból és 3/6 cl vízből készül. Az elkészítés ideje 20-30 másodperc.